Joomla Free Templates by iPage Hosting

Gerry Griffin - Moment To Moment

GERRY GRIFFIN

Moment To Moment

 

Website : http://www.gerrygriffinmusic.com/

Facebook : Gerry Griffin Music | Facebook

Label : Renegade Music

Promotion ; Hemifran

http://www.hemifran.com/

Samples : http://www.cdbaby.com/cd/GerryGriffin1

Video :  http://www.youtube.com/gerrygriffinmusic

 

1.      Welcome

2.      It's Love That Gets Us Through

3.      Without You

4.      I Love You

5.      When I Say That

6.      With You

7.      The Fixer

8.      Chasing the Dragon

9.      Moment to Moment

10.   I'm Going Home

Gerry Griffin is een niet meer zo jonge 62-jarige singer-songwriter , multi-instrumentalist en platenproducer die geboren werd in het Canadese Vancouver. Hij maakte  in zijn leven al zeer zwarte periodes mee en kon nu eindelijk nog eens een album opnemen, het was al van 1996 geleden dat Gerry Griffin nog eens een soloplaat uitgebracht. Wanneer je op de hoes verder gaat, en dat is toch het eerste waar je mee in aanraking komt, zal je niet dadelijk de behoefte voelen om deze CD aan te schaffen daar er dus een al wat oudere kalende zanger met toch opzij nog lange grijze lokken tussen wat instrumenten opstaat en dit alles in een zwart/witte donkere foto.

Hij brengt ons akoestisch gebrachte folk- en bluesnummers met een vleugje rock en wereldmuziek er in verwerkt. Zijn muzikale toeverlaat en sinds 1997 ook trouwe levenspartner is Heather Houston, die ook op deze CD “Moment To Moment” meezingt en Appalachian dulcimer en Afrikaanse duimpiano speelt. Zij is ook mede-eigenaar van zijn opnamestudio ‘Planet Studios’ en hun platenlabel ‘Renegade Music’ waarvoor hij o.a. de eerste CD van de Canadese zangeres Peggy White opnam.

De plaat van Gerry staat vol met liedjes over waarnemingen uit het dagelijkse leven en met songs over de fijne en minder leuke aspecten van de liefde en relaties en alles daar rond.

Hij zingt met zijn zachte en wat hese stem op alle tien nummers van dit album “Moment To Moment”. Daarbij begeleidt hij zichzelf meestal solo op akoestische gitaar. Aan deze weliswaar fraaie akoestische begeleiding gaat  veel aandacht maar het is ook praktisch de enige instrumentatie buiten hier en daar wat vocale ondersteuning door Heather Houston. En dat is nu net waar het schoentje volgens mij ook wat knelt want na een tijdje begint de verveling toe te slaan omdat er gewoon te weinig variatie in de nummers te beluisteren valt en de wat te minimalistische songs. Het geheel kabbelt rustig door naar track nummer 10 en het is hierdoor soms toch moeilijk bij de les te blijven. Het is dus een wat aparte CD en als je van akoestische songs houd misschien wel iets voor U. (Fille)