Sarah-Jane Morris – Bloody Rain

 Bloody Rain | 2014

Website: http://www.sarahjanemorris.co.uk/
Facebook: https://www.facebook.com/sarah.j.morris.35?fref=ts
Label: Fallen Angel Ltd
Promotie: V2 Benelux
www.v2benelux.be

V2

Track list:

 1. Feel The Love

 2. For A Friend

 3. No Beyonce

 4. I Shall Be Released

 5. David Kato

 6. Comfort They Have None

 7. Bloody Rain

 8. Wild Flowers

 9. Across The Desert To Love

 10. Deeper Well

 11. Coal Train

 12. Get Them Out

 13. On My Way To You

 14. Men Just Wanna Have Fun

Haar naam doet waarschijnlijk geen (jingle)belletje rinkelen, maar als ik ‘The Communards’, ‘ Don’t Leave Me This Way’ en ‘hit in 1986’ zeg, gaat er waarschijnlijk wel een (kerst)lichtje branden. Juist ja, die zotte doos met de wilde krullen en een stem om U tegen te zeggen, dàt is Sarah-Jane Morris (SJM).

Met een stem die doet denken aan Rod Stewart meets Nina Simone meets Janis Joplin, heeft SJM de afgelopen 25 jaar natuurlijk niet stilgezeten. Bij bands zoals The Republic en The Happy End kon ze haar passie voor Afro-Carribean-Latin muziek kwijt, maar ook de opera ligt haar nauw aan het hart. Een onafhankelijke muzikale geest dus, wat op haar nieuwe album “Bloody Rain” nog maar eens blijkt. Met deze verzameling van liefdesliedjes, waarschuwingen, odes maar vooral protestsongs gooit ze een groot register open.

Liedjes zoals David Kato, Bloody Rain en Wild Flowers getuigen van haar liefde en compassie voor het Afrikaanse content, waarmee ze protesteert tegen het grote onrecht dat mensen daar elke dag meemaken in de strijd om het dagelijks bestaan. For A Friend is dan weer een tedere ode aan speciale metgezellen, en afsluiter On My Way To You is één van de mooiste liefdesliedjes die ik het afgelopen jaar al mocht aanhoren.

Kortom, met haar unieke stem en songkeuze heeft Sarah-Jane Morris niet alleen de protestsong nieuw leven ingeblazen, maar ook één van de betere platen van 2014 afgeleverd. Absoluut een luisterbeurt waard! (Steph)