Rusty Apollo – Midgets & Monkeys

Rusty Apollo – Midgets & Monkeys

hoes midgets

Website: http://www.rustyapollo.com/
Facebook: https://www.facebook.com/rustyapollo/
Label: Big Records
Promotie: BroerePromotion
http://www.broerepromotion.nl

Tracklist:

  1. Oh Yeah
  2. 300 Pounds Of Heavenly Joy
  3. The Human Cannonball
  4. Pretty Thing
  5. Let’s Work Together
  6. Can I Put My Finger In It
  7. She Left Me Good
  8. Death Letter Blues
  9. Way Down In The Hole
  10. Stick A Fork In Me

De band Rusty Apollo heeft sinds hun vorige uitgave “Oh Yeah” (2015) een ledenwissel ondergaan. Kim Snelten en Michiel van Leeuwen werden vervangen door Wiendelt Hooijer en de zestienjarige bassist Moos Meijer (zoon van frontman Mike). Ledenwissel of niet, het doel van de band blijft hetzelfde: neem nummers van grote blues-namen zoals Willie Dixon, Howlin’ Wolf, John Lee Hooker of Bo Diddley, en steek ze in een Rusty Apollo jasje: resultaat, Psychedelische Blues zoals het zelf noemen. Groot verschil met hun vorige cd: hier staat wel degelijk eigen werk op.

De eigen nummers staan als een huis. De zware stem van Mike Meijer en de harmonica van Wiendelt Hooijer in combinatie met de herhalende rif van Rogier van der Ploeg maken van The Human Cannonball een song die in de lijn ligt met wat ze doen met hun covers. Het psychedelische komt dan wat meer boven in She Left Me Good, met toch ook een sterke tekst. Stick A Fork In Me is dan weer voer voor wat de mannen doen als ze live te zien zijn op de podia.

Hoe goed ze wel zijn kan je vooral horen in “Pretty Thing”, een song van Willie Dixon, waarin je jezelf terug waant in de hoogtijdagen van de Blues.

Midgets & Monkeys is een cd met een sterke vocale prestatie. Een geoliede ritmesectie legt steeds de basis voor de schitterende tussenkomsten van de bluesharp. Onze bovenburen weten duidelijk waar de blues-klepel hangt en bewijzen dat met deze sterke cd. (JePe)