HT ROBERTS - Stalemate Days

HT ROBERTS 

Album : Stalemate Dayswebsite : http://www.ht-roberts.be/

label : Lie Records

http://www.lierecords.be/

listen : https://open.spotify.com/album/3sIlueZrU1FbHNwNRp6pHN

video : https://www.youtube.com/watch?v=MmdY57I9884

 1. Snowflakes
 2. Holding The Nail
 3. Armistice Day
 4. Ash And Smoke
 5. The Pen
 6. Kicking Tin Cans Up The Hill
 7. Half Life Of Blue
 8. Stowaways
 9. Dripping Into Flood
 10. The Turning
 11. Stalemate Days
De schoonheid dien je te beminnen ...en daarom blijven 'partners in crime' HT Roberts , Bruno Deneckere en Nils De Caster volharden in hun succesvolle singer -songwriters strijd om ons telkens  te verbazen. Ondergetekende doet dat meestal met de ene of andere stommiteit maar bovenvermeld trio haalt met het onlangs verschenen album "Stalemate Days" (Lie Records)opnieuw een niveau waar menig artiest van over de grote plas een puntje aan kan zuigen...
Met de opvolger van "Old Light" ('o15)  draaien de heren er geen doekjes om : eenvoud is het ordewoord op "Stalemate Days" want eenvoud laat ruimte voor verbeelding.
 Het leidt op het oogverblindende "Snowflakes" en favorietje "Ash and Smoke , Walking Man's Blues" naar  oorstrelende herfst / wintersongs  die  meteen ...tot de verbeelding spreken, een vaststelling die met "In the beginning there was nothing" ("Holding the Nail") als vanzelfsprekend lijkt . Luisteren is een ontdekkingsreis en op "Stalemate Days" is dat een leuk, aangenaam karweitje;  " the Pen" en "Half Life of Blue" zijn levenservaringen die inspireren, het sublieme"Stowaways" en beauty "The Turning" songs die in de indrukwekkende singer -songwriterslijst van Simon & Garfunkel niet zouden misstaan maar tot nader orde toebehoren aan 'onze' Herman Temmerman ! 
"Stalemate Days" van HT Roberts is een (h)eerlijk rustpunt in jachtige tijden ....en een verplichte aankoop ! (Swa)