Elles Bailey - Wildfire

Elles Bailey – Wildfire

 

Website: http://www.ellesbailey.com
facebook: https://www.facebook.com/ellesbailey/
Label: Outlaw Music
Video: https://www.youtube.com/user/ellesbailey
Promotion: Broere Promotion
www.broerepromotion.nl

Tracklist:

01. Wildfire
02. Same Flame
03. What If I
04. Barrel Of Your Gun
05. Perfect Storm
06. Let Me Hear You Scream
07. Shake It Off
08. Shakles Of Love
09. Believed In You
10. Howlin’ Wolf
11. Girl Who Owned The Blues
12. Time’s a Healer

Deze dame moeten we in de gaten houden, is een gezegde van bij ons in België. Opvallend is deze Elles in elk geval. En dan heb ik niet enkel over haar bevallige verschijning, maar vooral over haar stem. Er zit heel veel blues/soul in deze stem. Die stem heeft ze trouwens te danken aan het feit dat ze op driejarige leeftijd een dubbele longontsteking opliep, waardoor haar stem voorgoed veranderde. Ons hoor je niet klagen.
Afkomstig uit Bristol(UK) ging ze op familietrip naar de VS, snel een demo opnemen tussendoor in Nashville, niet dus. De muzikanten, Brent Mason(gitaar), Bobby Wood(piano), Chris Leuzinger(gitaar), Mike Brignardello(basgitaar), Wes Little(drums) samen met songwriter Roger Cook, waren zo onder de indruk dat er in no time deze Wildfire klaar lag met 12 originals. Terug thuis in de UK hebben Johnny Henderson(hammond) en Joe Wilkins(gitaar), nog wat bijgestuurd. Allen dus uitmunde muzikanten.
Ze klinkt een beetje als Beth Hart maar minder ruw. De sound is bluesy, soulachtig met een vleuje country. De titelsong “Wildfire” krijgt meteen je aandacht. Een forse gitaar intro en dan enkel de stem van la Elles. De toon is meteen gezet. In “What If I” mag de piano schitteren, maar het is toch weer Elles die ook hier overtuigd, ook trouwens met haar tekst. Mijn favoriet is “ Girl Who Owned the Blues” met alles aanwezig wat moderne blues te bieden heeft: gitaar, hammond, piano en the voice. Leuk is ook de tribute aan “Howlin’ Wolf”.
Als je een debuut cd kan neerleggen zoals deze “Wildfire”, dan heb je wat is je mars. De lat ligt dan wel tegelijk heel hoog. Maar met zo’n stem kan het niet mis gaan. Misschien dat we deze Elles Bailey tegen het einde van het jaar nog eens live aan het werk kunnen zien in de lage landen. (JePe)