Trevor Sewell – Calling Nashville

Trevor Sewell – Calling Nashville

Website: www.trevorsewell.com
Facebook: https://www.facebook.com/TrevorSewellMusic?ref=ts&fref=ts
Label: Eigen uitgave
Video: https://www.youtube.com/user/musicfan77?feature=results_main
Publicist: Frank Roszak
www.frankroszakpromotions.com

Tracklist:

 1. Some Day
 2. Mountain Of Gold
 3. Fade To Grey (Feat. Janis Ian)
 4. Matter Of Time
 5. Long Time Ago (Feat. Tracy Nelson)
 6. You Ain’t What I’m Looking For
 7. Tear It Down
 8. Stand Next To Him
 9. The Way You Are
 10. Blanket Of Hope
 11. Shadows (Live) (Feat. Janis Ian)

Het minste dat je kan zeggen van Trevor Sewell, geboren in Engeland, maar intussen uitgeweken naar Amerika,  is dat het een bezige bij is. Vijf albums in 5 jaar, gekoppeld aan de nodige optredens is niet niks. Resultaat: een hele rits internationale awards en deze cd “Calling Nashville”. Nashville zit niet voor niks in de titel want het schijfje werd opgenomen in de iconische studio’s van Sound Emporium in Nashville met Geoff Wilbourn achter de knoppen voor de productie. Bovendien is er schoon volk bij de gasten, Janis Ian en Tracy Nelson, die hun beste stemmetje voorzetten.
“Long Time Ago” is een schitterende ballad samen met Tracy. Het gitaarspel van Trevor doet denken aan Mark Knöpfler of een JJ Cale. Luister maar eens naar “Matter of Time”, schitterend gitaarspel en dito zang. “Fade To Grey” is een andere parel op deze cd waarin Janis Ian, die zelf de aanstoot heeft gegeven om mee te doen, nadat ze deze Trevor Sewell live aan het werk had gezien, niet enkel vocaal aanwezig is, maar ook plaats heeft genomen achter de piano, iets wat ze nog eens overdoet in “ Shadows”. Het ruwe van Trevor met het heldere van Janis klinkt gewoon hemels samen.
Een samensmelting van Americana en Blues, zo wordt deze cd omschreven. Het is vooral heerlijk genieten. Het is de verdienste van Trevor, die alle songs zelf schreef, om met zijn verfijnd gitaarspel, het toevoegen van de viool hier en daar, een sound te creëren die in de hedendaagse blues-scène goed gesmaakt wordt. Zijn werk staat op meer dan twintig compilatie cd’s met grote namen als Robert Johnson, B.B. King of Bruce “The Boss” Springsteen. In Engeland is hij één van de meest gedraaide blues-artiesten en als je uitgenodigd wordt tijdens de Grammy-week in LA om in The Soirée te spelen, dan weet je dat “ge goed bezig zijt”.(JePe)