Lisa Lim – Self Titled (2013)

Lisa Lim – Self Titled (2013)

Website: http://www.lisalimmusic.com/

Facebook: https://www.facebook.com/LisaLimMusic

Track List:

 1. Superstitious Mind
 2. My Perfect World
 3. Broken Promise Blues
 4. Distant Second
 5. Perfect Fit
 6. Denial
 7. Please, Please Don’t Go
 8. I Got You
 9. Our River
 10. Letter
 11. Let Go
 12. Manic Energy

 

Yes! Alweer een nieuwe straffe madam op mijn toch al lange lijst! Deze keer heet ze Lisa Lim, en ze is nog het best te omschrijven als een muzikale duizendpoot. Deze Amerikaanse singer-songwriter speelt op haar tweede album immers niet alleen gitaar, maar ook bas en percussie. En dat is alleen maar op dit album!

Lady Lim levert hier in mijn ogen overigens geen “typische” – voor zover dat bestaat –  bluesplaat af. De eerste vijf nummers zetten er stevig de pas in, met Broken Promise Blues als HET bluesy hoogtepunt. Vanaf liedje nummer zes vertraagt Lim echter het tempo, met prachtige pop-pareltjes zoals I Got You en Please, Please Don’t Go. Mooiste nummer is zonder twijfel Our River, een liedje over haar zorgeloze jeugd en opgedragen aan haar reeds overleden grootouders, en met zoveel liefde en genegenheid gezongen dat een mens er spontaan een zakdoek van moet bovenhalen. Op Letter laat Lim dan weer horen dat ze gerust ook venijnige liefdesbrieven kan schrijven. Een vrouw met ballen dus.

Lisa Lim heeft misschien niet de meest opvallende stem in het blues-universum, maar haar muzikale vakmanschap en haar uit het leven gegrepen songs getuigen van zo’n enthousiasme dat je niet anders kunt dan op grijze winterdagen opnieuw op “play” te duwen. Zon gegarandeerd. (Steph)